Mąż, rodziną, wartości chrześcijańskie

:arrow: Panie szukają panów
hopefulhopeless

Mąż, rodziną, wartości chrześcijańskie

Post autor: hopefulhopeless »

Dzień dobry,

chciałabym poznać mężczyznę, który byłby gotowy do założenia rodziny i to na fundamentach chrześcijańskich, najlepiej również osobę wierzącą.

Mówiąc konkretnie mężczyznę, któremu zależałoby na mnie, co pokazywałby nie tylko słowami, mężczyznę, który:

- pisałby do mnie pierwszy na dzień dobry i interesował się, co u mnie słychać w ciągu dnia,

- dbałby o mnie (nie, nie chodzi o pieniądze), troszczył się, np. zatankował auto (potrafię sama, ale nie o to chodzi), od czasu do czasu ugotował/zamówił coś, co lubię,

- przytulił, wysłuchał itp. itd. jednym słowem, dla którego byłabym najważniejszą osobą na świecie a ja wzamian też triszczyłabym się o niego.

Czy ktoś taki wogóle jeszcze istnieje?
admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Mąż, rodziną, wartości chrześcijańskie

Post autor: admin »

Gdzie mieszkasz?
Ile masz lat?
Podpis:
W temacie ogłoszenia napisz, gdzie mieszkasz i swój wiek. Przeczytaj; regulamin.htm
E-maile z tego forum mogą być we folderze; Spam :!: Kontaktować można się poprzez Prywatną Wiadomość.
Reklama: - https://mojelinki.pl Zapraszam!
hopefulhopeless

admin pisze: 16 lutego 2025, 16:15 - ndz Gdzie mieszkasz? Wielkopolska
Ile masz lat? 31
family_man

Post autor: family_man »

Mój post poniżej. Jeśli takie rozwiązanie by Ci odpowiadało, z chęcią Cię poznam.

Cześć!

Przejdę od razu to tematu. Jestem 30-letnim mężczyzną szukającym kobiety (chętnie samotnej mamy) do białego związku opartego na przyjaźni, zaufaniu i wspólnym kroczeniu przez życie, która podobnie jak ja - pragnie stworzyć szczęśliwą rodzinę i ciepło domowego ogniska.

Jestem odmiennej orientacji, ale nie nadaję się do związków z mężczyznami, i to się nie zmieni. Zawsze chciałem wieść normalne życie rodzinne i moja decyzja jest bardzo dobrze przemyślana. Szukam kogoś, kto byłby w stanie zaakceptować mnie takim, jaki jestem. Zależy mi na kobiecie ciepłej, inteligentnej, wrażliwej, której odpowiadałaby relacja bez s...u (możemy rozważyć różne rozwiązania). Potencjalnej partnerce mógłbym zapewnić poczucie stabilizacji, oparcie, a przede wszystkim szczerą przyjaźń. W relacji liczy się dla mnie współpraca, zrozumienie i wzajemne wsparcie, zarówno w codziennych obowiązkach, jak i w trudniejszych chwilach. Chciałbym być oparciem, na którym będzie można polegać, i kimś, kto codziennie stara się, by nasz wspólny świat był lepszy. Chciałbym, abyśmy byli najlepszymi przyjaciółmi, wierzę że udany związek nie musi opierać się na fizyczności - że prawdziwa miłość potrafi wznieść się ponad to.

Marzę o kochającej się rodzinie, o byciu tatą. Mimo sukcesów w życiu zawodowym, wiem, że to rodzina jest największym bogactwem i nadaje ona człowiekowi prawdziwy sens. Uważam, że świetnie sprawdziłbym się w roli taty - jestem odpowiedzialny, cierpliwy, zaangażowany, mam wartości, którym hołduję. Z pewnością zrobiłbym wszystko, aby być dla dzieci wzorem i prawdziwym oparciem. Mam w sobie duże pokłady miłości, które chciałbym przelać na swoje pociechy.

Kilka słów o mnie - jestem wysokim, przystojnym brunetem, całkiem inteligentnym i ogarniętym życiowo. Mogę się opisać jako człowiek przyjacielski, zrównoważony, o dobrym sercu i z poczuciem humoru. W życiu jestem osobą otwartą na ludzi i świat. Cenię różnorodność i posiadam szerokie horyzonty myślowe. Niemniej jednak, najbliżej mi do konserwatywnych wartości, które kształtują moje podejście do życia, rodziny i relacji. Wierzę w tradycyjne wartości, takie jak lojalność, odpowiedzialność i szacunek wobec drugiego człowieka, a także w rolę rodziny jako fundamentu szczęśliwego życia. Dla mnie to one stanowią podstawę trwałych, pełnych miłości i wsparcia więzi.

Odnośnie moich zainteresowań, lubię starszą muzykę, dobre kino. Kocham przyrodę i podróże. Od głośnych imprez, preferuję zacisze domu i rozmowy z przyjaciółmi. Mam lekkiego bzika na punkcie perfum :)

Mieszkam na przedmieściach Łodzi, pracuję w Warszawie (głównie zdalnie), dlatego najlepiej gdybyś była z łódzkiego lub mazowieckiego, ale nie jest to warunek. Jeśli również marzysz o dziecku i rodzinie, lub jesteś już mamą szukającą taty dla swojego dziecka, odezwij się tutaj lub na marcintataMAŁPAo2.pl. Mogę rozważyć również sam co-parenting oparty na określonych przez nas zasadach.

Z góry dziękuję osobom, które nie potrafią napisać składnej, rzeczowej wiadomości i wszystko trzeba od nich wyciągać.

Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu. Myślę, że warto :)
hopefulhopeless

hopefulhopeless pisze: 16 lutego 2025, 14:54 - ndz Dzień dobry,

chciałabym poznać mężczyznę, który byłby gotowy do założenia rodziny i to na fundamentach chrześcijańskich, najlepiej również osobę wierzącą.

Mówiąc konkretnie mężczyznę, któremu zależałoby na mnie, co pokazywałby nie tylko słowami, mężczyznę, który:

- pisałby do mnie pierwszy na dzień dobry i interesował się, co u mnie słychać w ciągu dnia,

- dbałby o mnie (nie, nie chodzi o pieniądze), troszczył się, np. zatankował auto (potrafię sama, ale nie o to chodzi), od czasu do czasu ugotował/zamówił coś, co lubię,

- przytulił, wysłuchał itp. itd. jednym słowem, dla którego byłabym najważniejszą osobą na świecie a ja wzamian też triszczyłabym się o niego.

Czy ktoś taki wogóle jeszcze istnieje?

Tak, ale bardzo ciężko znaleźć mi tą właściwą osobę, bo:

- jestem wegetarianką, ale wierzącą Katoliczką,

- nie popieram większości poglądów lewicowych, ale też nie stricte prawicowych przez moją otwartość do świata, PiSu nie popieram, bo nie podoba mi się obłuda religijna, np. agitacja na Jasnej Górze (dla mnie to profanacja), a Konferderacji wręcz się boję (najbliżej mi do centrum);

- kocham swój kraj, ale jednocześnie mam niemieckie korzenie, których się nie wybieram i nie lubię pejoratywnych określeń do jakichkolwiek nacji, bo nie klei mi się to z chrześcijaństwem i głównym przesłaniem Jezusa (przykazanie miłości + nieosądzanie innych, bo tym to najlepiej Bóg się zajmie i Jemu ufam, bo moje poczucie sprawiedliwości może rozjechać się kompletnie z boskim - przypowieść o winnicy np.) ,

- zwiedzam Polskę, ale jednocześnie lubię dalekie podróże,

- dbam o wzrastanie w wierze, ale jednocześnie lubię też dość o swój wygląd

No i tak myślę, że z tego też mogą wynikać moje trudności w znalezieniu tej wyjątkowej osoby, bo jestem dość wielowymiarową, wręcz chciałabym być taka od tego punktu do tego i koniec.

Nie jestem modelką, ale nie jestem też brzydka i nie potrafię nawiązać bliższej relacji z kimś, kto nie jest dla mnie atrakcyjny fizycznie (chciałabym, ale się nie da tak). Także sama mogę przesłać link do moich zdjęć (można sprawdzić, czy jest bezpieczny) lub "ustawić czasówkę" na Telegramie (nie chcę podawać nieznajomym nr telefonu, danych jak przy Messengerze czy WhatsApp) i chciałabym tego samego. Można się czarować, że wygląd nie ma znaczenia, ale jak być w związku z kimś, kto nam się nie podoba nic a nic? Ja też mogę się komuś nie podobać i to rozumiem.

Wiem, długa wiadomość, ale wolę kawa na ławę.

Na Telegramie nazywam się @hopefulhopeless

Pozdrawiam
pabloss

Post autor: pabloss »

Hej pragnę tego samego co ty. Mam 26 lat katolik ,cismny postawny szczupły blondyn . Odezwij się
sajmons1@op.pl
mateo1995

Post autor: mateo1995 »

aktualne?
Mc hummer

Post autor: Mc hummer »

Paweł45

Post autor: Paweł45 »

Witaj Będzie mi bardzo miło Cię poznać. Jestem osobą wierzącą bez nałogów. Chcę być z osobą o podobnych wartościach.
Najlepiej pisac na tel 452 818 754.
Pozdrawiam
Miłosz
Paweł45

Post autor: Paweł45 »

Witaj Chętnie Cię poznam. Wartości chrzescijanskie sa dla mnie bardzo ważne.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ