Ojciec z wyboru – stabilność, wartości i serce

:arrow: Ogłoszenia mężczyzn którzy chcą być ojcami a nie tylko dawcami
Derek

Ojciec z wyboru – stabilność, wartości i serce

Post autor: Derek »

Jestem mężczyzną, wysokim, wysportowanym i w bardzo dobrej kondycji fizycznej. Mam stabilną sytuację życiową i zawodową — pracuję jako inżynier, mam wyższe wykształcenie i uporządkowane życie. Przede wszystkim jednak czuję, że chcę zostać ojcem i przekazywać swoje wartości przyszłemu dziecku, towarzyszyć mu na drodze dorastania oraz wspierać je na każdym etapie życia.

Nie szukam relacji uczuciowej ani związku z kobietą. Moim celem jest bycie ojcem i wychowanie dziecka.

Chcę zapewnić mu bezpieczeństwo, stabilność, troskę, edukację oraz codzienną obecność i uwagę. Niezależnie od tego, czy dziecko będzie biologicznie moje, czy nie — będzie moim synem, którego będę kochał z całego serca i wychowywał z pełnym zaangażowaniem ❤️

Naturalne jest dla mnie także zapewnienie pełnego wsparcia finansowego w okresie ciąży i narodzin dziecka, tak aby wszystko odbywało się w atmosferze spokoju i bezpieczeństwa.

Dziecko dorastałoby w bogatym i wspierającym środowisku: pracuję w otoczeniu wykształconych i ciekawych świata ludzi, jestem dobrze zintegrowany z lokalną społecznością, a moi rodzice z radością będą od czasu do czasu gościć swojego wnuka 😊
Ciekawa94

Re: Ojciec z wyboru – stabilność, wartości i serce

Post autor: Ciekawa94 »

„Dzień dobry,
pewnie zwykle Cię tu nie ma — tak samo jak mnie — albo bywasz tylko przelotnie. Jeśli przeczytasz ten post, odezwij się. Nie gwarantuję od razu dziesięciorga dzieci 😉, ale mam 31 lat i chciałabym mieć dziecko ze stabilnym, odpowiedzialnym człowiekiem.
Jeśli dobrze by nam się współpracowało i dogadali byśmy się życiowo, widzę dwie możliwości:
– wspólne wychowywanie dziecka jako para,
– albo wspólne wychowywanie dziecka do około 2. roku życia, a później przyjazne rozstanie i opieka naprzemienna.
Nie wyobrażam sobie rozdzielenia któregoś z rodziców od dziecka w jego pierwszych latach życia, bo uważam, że wtedy najbardziej potrzebuje obecności obojga rodziców.
Pozdrawiam :)
Bomiel2019.

Re: Ojciec z wyboru – stabilność, wartości i serce

Post autor: Bomiel2019. »

Czesc Ciekawa 94. Masz ochote porozmawiac na priv? Tez mam podobny cel ;)
ODPOWIEDZ